Noćni život i klubovi

Noćni život na Pelješcu i u Dubrovačkom primorju

Poluotok Pelješac je usprkos novoizgrađenom Pelješkom mostu još uvijek destinacija u kojoj posjetitelji prvenstveno traže odmak od užurbane svakodnevice, mir, opuštanje i aktivni odmor u prirodi. Ipak, kroz ponudu beach barova, restorana, konoba i klubova na poluotoku Pelješcu i Dubrovačkom primorju posjetitelji se dolaskom na sam jug Hrvatske polako upoznavaju s navikama Dalmatinaca, to jest obveznim ispijanjem kave tijekom dana. Nemoguće je izbjeći ovaj svakodnevni ritual domaćeg stanovništva jer gotovo na svakom koraku nailazi se na moderne i tradicionalne lokalne kafiće i barove koji osim nezaobilazne kave nude i pregršt kreativnih koktela, zdravih prirodnih napitaka i snackova. Karakteristično je za ovaj kraj da većina dnevnih barova i restorana s izmakom dana postaju noćni barovi i klubovi s uzavrelom atmosferom do jutarnjih sati.

Svakako je preporuka posjetiti Ston, Orebić, Trpanj, Viganj i usputne lokalne barove i kafiće, također skrivene dragulje Pelješca. Barovi su odličan odabir za druženje s prijateljima. Tijekom dana su to beach barovi s opuštajućom atmosferom gdje će svatko pronaći osvježenje za sebe nakon kupanja u moru, a nakon 22 sata većina se beach barova pretvara u mjesto okupljanja onih koji su željni i noćnog provoda. Ljubitelji različitih stilova glazbe lako će prepoznati svoje omiljeno mjesto za okupljanje s dobro raspoloženim društvom jer mnogi barovi svakodnevno puštaju različitu glazbu. Tako će se najvjerojatnije u jednom baru u desetak dana izmjenjivati stilovi poput duba, break beata, techna, trancea, psya, ali i live nastupi poznatih DJ-eva i popularnih domaćih izvođača.

Ipak, tijekom ljetnih mjeseci vjerojatno će najviše pažnje posjetitelja privući tradicionalne ribarske fešte i proslave blagdana zaštitnika mjesta. Ovakve su manifestacije obavezno popraćene bogatom ponudom domaćih vina od autohtonih peljeških sorti i gastronomskim delicijama. Upravo se na ovakvim događanjima najbolje može doživjeti duh i energija mjesta, njegovih ljudi i njihovih životnih navika. Uz tradicionalno slavlje uz vino i hranu tijekom lokalnih manifestacija često se održavaju i boćarski turniri. Među najzanimljivijim ljetnim atrakcijama su „Mornarske noći“ i „Noć peljeških Jedera“ u Orebiću, a tijekom cijelog ljeta gotovo svako manje mjesto na Pelješcu održava tradicionalne ribarske večeri.

 

Fun fact: U neposrednoj blizini plaže u Trpnju nalazi se noćni klub koji je smješten usred šume. Iako ne raspolaže parkirnim mjestima za automobile jer je do njega lako doći s obližnje plaže, osigurava prostor za bicikle i čamce, a glazba je drukčija svaki dan. 

NEA-PONUDA

Nisu pronađene vijesti

Contact

Adresa

Telefon

E-pošta-web stranica

 

Search