image
image
image
Aktivnosti

Plaža Trstenica

Orebić je naselje na zapadnom dijelu poluotoka Pelješca, koje svojim gostima nudi vrlo raznoliku ponudu kulturnih, povijesnih, sportskih, a prije svega gastronomskih i enoloških sadržaja. Orebić ima staru jezgru s kućama kapetana, ima ponad sebe franjevački samostan nad Čempresadom s najljepšim vidikovcem na Pelješki kanal. Orebić se nalazi ispod Zmijina brda s najvišim vrhom poluotoka, a preko puta njega stari je grad Korčula na istoimenom otoku. Vizure Orebića i oko njega su izrazito slikopisne i nude sadržaj za desetke kvalitetnih objava na društvenim mrežama.

Međutim, Orebić je na moru, a more da bi bilo more ne može bez plaže. Ne može ni Orebić pa odmah na svome istočnome dijelu prema centru naselja nudi svoju najpoznatiju i najveću plažu Trstenicu. Plaža Trstenica nosi naziv prema negdašnjem nazivu današnjeg Orebića. Trstenica je duga i uska plaža. Proteže se duljinom od četiristo metara te je široka 15 do 20 metara. Plaža je šljunčana, sastavljena od sitnog šljunka pomiješanog s pijeskom. Unutarnji dio plaže, onaj pod morem, je pješčani. Prirodni hlad postoji u jutarnjim satima na zapadnom dijelu Trstenice pod krošnjom mediteranskog drveća, dok ostatak hlada možete pronaći pod suncobranima. Idealna je za obiteljski odmor jer ima vodeni park, tuševe i kabine za presvlačenje. More ispred plaže je plitko i prije svega izrazito čisto, što pogoduje dječjoj igri i manje spretnim plivačima, dok iskusni i dobri plivači mogu plivati malo dalje nad većim dubinama kristalno plavog mora. Ukoliko poželite nešto drugo pored kupanja i odmora s pogledom na grad Korčulu preko puta Pelješkog kanala, na plaži su dostupni zabavni i adrenalinski sadržaji poput jet skija, pedalina i drugih pomagala za nalet uzbuđenja.

U neposrednoj blizini plaže nalazi se nekoliko kampova pod krošnjama borova, koji nude miran i siguran odmor tik uz plažu. Ugostiteljska ponuda uz samu plažu sastoji se od kafića, restorana i drugih za tijelo i dušu ugodnih objekata u kojima djeca uživaju u kuglicama sladoleda, dok odrasli imaju priliku kušati poznati i kvalitetan pelješki plavac mali.

 

Fun fact: Plaža Trstenica je urbana plaža za cijelu obitelj s pogledom na korčulansko-pelješki arhipelag sastavljen od 19 malih otoka i prekrasnu Korčulu.

image
image
image

NEA-PONUDA

Nisu pronađene vijesti

Contact

Adresa

Telefon

E-pošta-web stranica

 

Search