image
image
Aktivnosti

Plaža Duba

Na sjevernoj strani poluotoka Pelješca, tek 13 kilometara udaljena od Trpnja, koji je trajektom povezan s kopnom, nalazi se malo mjesto, jedno od posljednjih oaza prirode i Mediterana kakav je nekad bio – Duba Pelješka. Mjesto je to tipične mediteranske arhitekture kuća, sa starom gotičkom crkvom na samoj obali, koje svojim građevinama svjedoči o kontinuitetu života na području Dube još od antičkih dana. Kamena pojila za stoku govore nam o životu u vrijeme Ilira, dok špilja u Dubi otkriva život u brončanom dobu. Duba ima danas svega 29 stanovnika i nudi jedan od posljednjih doživljaja pravog dalmatinskog ribarskog mjesta u kojem život nije bio blag, a osim ribarenja bavilo se i maslinarstvom. Masovnog turizma i komercijalizacije svega, od masline do soli, ovdje još nema.

Pored Dube nalazi se jedna od najljepših plaža na Pelješcu – plaža Duba – koja započinje odmah uz malu luku u mjestu. Plaža je lako dostupna pješice, biciklom i automobilom. Sastoji se od šljunka te je izrazito pogodna za opuštajući odmor cijele obitelji. U prirodnom okruženju zelenila borova i čistog mora, Duba je plaža koja svojim posjetiocima prije svega nudi odmak od svakodnevice, buke i rokova. Budući da na samoj plaži nema dodatnih zabavnih i adrenalinskih sadržaja, sav gušt odmora ovisi o vama i tome što ćete sa sobom ponijeti. Ponekad je jednostavno najbolje doći i uživati u mirisu i zvuku mora. Pored plaže se nalazi autokamp s 20 kampirnih mjesta, uređenim sanitarnim čvorom i priključcima za struju. Autokamp je od plaže udaljen tri minute. Restorana na plaži nema, dok se okrijepiti možete u obližnjem kafiću, a sve ostale moderne potrebe možete obaviti u obližnjem Trpnju, gdje se nalaze banka, pošta, ljekarna, dućani i restorani. Smještaj u Dubi možete pronaći kod lokalnih iznajmljivača koji svoje usluge nude uz samu plažu.

Duba Pelješka je poznata po uzgoju maslina i proizvodnji maslinova ulja. Uzgoj maslina je započet još u doba Rimljana, a do nedavno je ovo područje brojala 18000 stabala maslina. Nakon kupanja i sunčanja na mirnoj plaži tirkizne boje mora svakako potražite ulje od oblice kod lokalnih proizvođača.

Fun fact: Do naselja Duba vodi jedna jedina lokalna cesta. Većina stanovnika je tijekom 19. i 20. stoljeća iselila, a Duba danas odolijeva masovnom turizmu te pruža jedinstvenu mogućnost savršenog odmora u okružju malog dalmatinskog ribarskog i maslinarskog sela.

image
image

NEA-PONUDA

Nisu pronađene vijesti

Contact

Adresa

Telefon

E-pošta-web stranica

 

Search