image
image
image
Aktivnosti

Vala u Mokalu

Južna strana Pelješca ponosi se, prema riječima mnogih posjetitelja, najljepšim plažama na Jadranu. Malo egzotično mjesto nedaleko od Orebića, Mokalo, skriva jednu od najljepših. Vala u Mokalu okružena je opojnim mirisima guste stoljetne borove šume, a pogled s Vale seže i na okolne vinograde cijenjenih peljeških vina, postupa i dingača. Obilje prirodne hladovine, sitni šljunak ugodan za bosonogo hodanje i ugodna mediteranska klima pravi su mamac za obiteljski odmor s djecom te za posjetitelje koji traže bijeg od užurbane gradske gužve i stresne svakodnevice. Nedaleko od plaže, uz očaravajuće morske grebene nalaze se kafić i restoran za otkrivanje tradicionalnih okusa autohtonih morskih delicija i vinskih kapljica. U ovom kraju brojni posjetitelji časte svoja nepca okusima sirovih školjki (najčešće kamenica koje su ovdje najprepoznatljivije), hobotnice ispod peke ili pak svježoj ribi spremljenoj kako su je nekad i stari stanovnici Pelješca spremali u svojim domovima. 

U dubokoj hladovini mirisne borove šume i stoljetnih maslina nalazi se Kamp Vala, a prostire se na površini od 1.10 ha neposredno uz šljunkovitu plažu. Kamp je kategoriziran s 4 zvjezdice, a može primiti do 80 gostiju, koji ovdje uživaju u pogledu na otok Korčulu, mnogobrojne male otoke i hridi te terasaste pelješke vinograde. Kamp ima na raspolaganju cijeli niz aktivnosti, uključujući jedrenje, ronjenje, ribolov i najam bicikala za istraživanje.

Za otkrivanje novih horizonta i spoznaja na raspolaganju su i pješačke i planinarske staze. To su staze za ljude različitog iskustva, kondicije i avanturističkog duha. Zajedničkim  trudom turističkih zajednica izrađena je interaktivna mrežna mapa planinarskih i pješačkih staza na Pelješcu. Mapa je dostupna na poveznici: https://www.dalmatia-trails.bike/peljesac-staze/. Neke od označenih planinarskih staza su markirane, dok druge nisu označene klasičnim markacijama, ali su zato dostupni digitalni tragovi za sve staze. Tragovi se mogu preuzeti i koristiti na pametnim telefonima i satovima.

Tijekom istraživanja okolice posjetiteljima se preporuča i posjet Stankovićima, starom naseljenom mjestu iz 15. stoljeća kraj Orebića. Ovdje prevladava savršena kombinacija jednostavnosti i luksuza. Naime, upravo su ovdje nekadašnji pomorski kapetani gradili svoje svoje velebne vile. Cijelu sliku upotpunjuju zvukovi cvrčaka, miris smokve i vinove loze te pogled na beskrajnu pučinu.

 

Fun fact: Mokalo je među posjetiteljima pravi skriveni dragulj. Ovdje s lakoćom otkrivaju autohtone mirise, okuse i arome Pelješca. Iako se radi o malom skrivenom naselju, Mokalo je oduvijek privlačno kao izletničko i kupališno mjesto.

 

image
image
image

NEA-PONUDA

Nisu pronađene vijesti

Contact

Adresa

Telefon

E-pošta-web stranica

 

Search