image
image
image
Aktivnosti

Ponta Zamošće Kučište

Ljubiteljima netaknute prirode i aktivnog odmora za oko će sigurno zapeti i Kućište. Ovo malo mjesto udaljeno od Orebića svega 5 kilometara nazivaju surferskim rajem. Zbog njegovog specifičnog geografskog položaja u Pelješkom kanalu ovdje pušu jaki, ali ugodni zapadni vjetrovi tijekom ljeta (maestral i tramontana) pa je Kućište, uz obližnji Viganj i već nadaleko poznatu Pontu Liberan, omiljena destinacija jedriličara i daskaša, pogotovo plaža Zamošće u Kućištu. Osim jedrenja i surfanja, ovdje mnogi vole roniti na dah i s bocama te tako istraživati bogatstvo podvodnog života. U blizini je i škola jedrenja uz mogućnost najma opreme, a postoji i mogućnost najma malog broda s kojim se bez problema može istražiti slikoviti okolni akvatorij s nizom otočića i bogati morski život. Šljunčane i pješčane plaže idealne su za odmor s djecom, ali i za odrasle koji traže odmor u prirodi uz aktivnosti na otvorenom.

Od smještajnih kapaciteta na raspolaganju su privatne kuće i apartmani namijenjeni za najam (većina ih se nalazi uz glavnu cestu) i kamp „Palme“ u blizini Kućišta. Ovaj mali obiteljski kamp vjerojatno je dobio ime po egzotičnim palmama u neposrednoj blizini. Ima površinu od 1,4 ha, kapacitet za ukupno 150 osoba, a uz donji rub kampa smjestila se pješčana plaža idealna za maštovite dječje igre. Kamp „Palme“ ima moderni sanitarni čvor koji osigurava visoki standard ponude, a na raspolaganju su uređene parcele za kampiranje, mobilne kućice, a mjesta ima i za one koji jednostavno vole postaviti svoj šator usred prirode. U ponudi kampa je frižider, perilica rublja, priključci za električnu energiju, a postoji i mogućnost punjenja malih plinskih boca. U kampu nastoje djelovati ekološki jer imaju biološki pročistač otpadnih voda, vodu zagrijavaju uz pomoć solarnih ćelija, a postavljeni su i tuševi i slavine, čime se smanjuje potrošnja vode. Tek stotinjak metara udaljena od kampa nalazi se trgovina s osnovnim namirnicama. Važno je napomenuti da je kamp otvoren tijekom cijele godine, a ne samo tijekom udarne ljetne turističke sezone.

 

Fun fact: Kamp u blizini plaže Zamošće je pet friendly, a uz moderno obnovljene sanitarne čvorove unutar kampa, osigurani su i tuševi za pse. 

image
image
image

NEA-PONUDA

Nisu pronađene vijesti

Contact

Adresa

Telefon

E-pošta-web stranica

 

Search