image
image
image
Aktivnosti

Plaža Divna

Deset kilometara od Trpnja, jednog od najstarijih mjesta na poluotoku Pelješcu, vijugavom uskom asfaltiranom cestom dolazi se do plaže koja definitivno opravdava svoje ime – plaža Divna. Sama okolina plaže ostavlja bez daha, jer Divna se smjestila među gustu šumu i obronke visokih planina. Lokalno stanovništvo savjetovat će posjetiteljima da do Divne ipak dođu biciklom ili pješice jer parkirnih mjesta, na žalost, ima jako malo, što ustvari i priliči ovoj plaži robinzonskog tipa. Divna očarava tirkizno plavim morem, a u kontrastu sa svijetlim šljunkom i pijeskom, šumom i liticama oduševi na prvi pogled i trajno se urezuje u sjećanje. Vjerojatno je upravo zato nazivaju i hrvatskim Karibima.

More je izrazito plitko, čisto, toplo i savršeno za obiteljski odmor s djecom na plaži. Ipak, unatoč blizini šume i visokim liticama, na plaži Divna postoji jako malo prirodnog hlada, stoga je potrebno dodatnu pažnju pridati primjerenoj zaštiti od sunca, pogotovo ako se planira cjelodnevni boravak na plaži. Netaknuta priroda poziva na istraživanje, a svaki domaćin preporučit će istraživanje podvodnog života ronjenjem, pogotovo dio između plaže i malenog otočića okrenutog prema zaljevu.

Iako je plaža Divna posljednjih godina postala obavezna destinacija jednodnevnih posjetitelja iz Trpnja, za nešto duži boravak u blizini Divne smještaj je moguće potražiti među privatnim smještajnim objektima namijenjenima iznajmljivanju. Za one željne pravog avanturističkog doživljaja u blizini plaže Divna nalazi se i istoimeni kamp. U skladu s prirodnim okruženjem u kojem se nalazi, osim hlada gustog maslinika, kamp nudi samo osnovno: struju, sanitarne čvorove s tuševima i toaletom, a na raspolaganju gostima kampa su i hladnjaci te zajednički roštilj. Tijekom glavne sezone u kamp se svakodnevno dovozi svježi kruh te domaće voće i povrće, a kod vlasnika se može naručiti i riba za potpuni doživljaj Dalmacije i svega što ona nudi. Za one koji znaju uživati u istinskom miru uz more, ovo je pravi raj na Zemlji.

 

Fun fact: Plaža Divna na Pelješcu se, uz plažu Krivica na Lošinju i Mlina na paklenim otocima kod Hvara, našla na Guardianovom popisu najljepših hrvatskih plaža. 

image
image
image

NEA-PONUDA

Nisu pronađene vijesti

Contact

Adresa

Telefon

E-pošta-web stranica

 

Search