image
image
image
Aktivnosti

Plaža Viganj

Viganj je gradić na jugozapadu poluotoka Pelješca s dugom pomorskom tradicijom, koji je u posljednje vrijeme poželjna turistička destinacija za one koji uz mirni obiteljski odmor vole uživati i u aktivnom odmoru. Osim što Viganj nazivaju hrvatskom prijestolnicom jedrenja na dasci, posjetiteljima je neizostavna šetnja kroz netaknutu prirodu i mirise ljekovitog mediteranskog bilja koji su ovdje sveprisutni. Osim toga, bila bi prava šteta zaobići kušanje poznatih peljeških vina i domaćeg maslinovog ulja, a preporuka je obići i stara slikovita pelješka sela. U blizini se nalazi i Sv. Ilija, najpopularnija planinarska destinacija na Pelješcu, čiji je stjenoviti dio prepun ljekovitog bilja, dok pogled s visine sasvim sigurno ostaje zauvijek urezan u pamćenje svakoga tko se ondje nađe. Ipak, ono što privlači najviše obožavatelja avanture i aktivnog odmora su plaže. Viganj raspolaže s više od 7 kilometara obale pa će vrlo lako svatko pronaći svoj komadić plaže za miran i aktivan obiteljski odmor.

Budući da se Viganj razvio uz more i ne postoje privatne plaže, posjetiteljima je na raspolaganju cijeli niz manjih plaža s bistrim i čistim morem. S obzirom na to da je Viganj smješten uz najuži dio Pelješkog kanala, zbog uskog prolaza vjetar ovdje dobiva na svojoj snazi i stvara idealne uvjete za jedrenje na dasci, to jest windsurfing, a savršena plaža za to je upravo plaža Viganj. Tijekom vrućih ljetnih mjeseci vjetar maestral je svakodnevna pojava u Vignju. Prosječna brzina vjetra je 30 km/h, a u najtoplije doba dana ponekad postiže i brzinu od 70 km/h pa umjesto uobičajene sparine, ovdje zrak ljeti donosi svježinu.

Uz to, zaljubljenicima u aktivni odmor na plaži Viganj su dostupne i sljedeće aktivnosti: kitesurfing, jedrenje, wakeboarding, skijanje na moru, ronjenje, plivanje, stand up paddling i paragliding. Za one koji će se tek okušati u nekima od ovih aktivnosti, u blizini se nalaze i škole windsurfinga i kitesurfinga, a oni koji su već pravi majstori u savladavanju valova sa sigurnošću uvjeravaju da svatko može naučiti surfati za 10 školskih sati. U blizini plaže posjetiteljima su na raspolaganju brojni beach barovi, restorani i konobe, koji oduševljavaju kako ponudom tradicionalnih domaćih jela i vina, tako i modernim snackovima, zdravim napitcima, vrhunskim palačinkama i domaćim sladoledom pripravljenim od isključivo prirodnih sastojaka bez boja i konzervansa, aditiva i pojačivača okusa.

 

Fun fact: Godine 2013. Viganj je bio domaćin Svjetskog prvenstva u windsurfingu upravo zbog idealnih uvjeta i vjetra, a sudjelovalo je više od 150 najboljih surfera iz cijelog svijeta. 

image
image
image

NEA-PONUDA

Nisu pronađene vijesti

Contact

Adresa

Telefon

E-pošta-web stranica

 

Search