image
image
Aktivnosti

Uvala Prapratno na Pelješcu

Pelješac - kao jedan od najvećih poluotoka u Hrvatskoj - skriva rijetko viđene prirodne ljepote, ali i kulturne i povijesne znamenitosti, od kojih mnoge tek moraju biti otkrivene. Do ove krševite destinacije s prirodnim izvorima vode i kristalnim morem nekada je trebalo putovati kroz susjednu Bosnu i Hercegovinu zbog Neumskog zaljeva, no dovršetkom Pelješkog mosta u srpnju 2022. godine pristup Pelješcu je znatno lakši, brži i jednostavniji. Samim time poluotok Pelješac postaje dostupniji turistima i posjetiteljima koji tek moraju otkriti ovaj biser Jadrana.

Pelješac obiluje uvalama i plažama koje pružaju priliku za prijeko potreban odmor od svakodnevice pa je ovdje stapanje s prirodom neizbježno. Jedna od uvala koja još uvijek nije masovno posjećena te je time idealna za mir i odmor je uvala Prapratno. Plaža se nalazi samo tri kilometra od grada Stona. Prolaskom kroz istoimenu šumu dolazi se do ove dugačke pješčane plaže, idealne za mirni obiteljski odmor. Miris borove šume uz pogled na bistro i čisto more nedvojbeno će očarati zaljubljenike u netaknutu prirodu. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane, a uz dječje igralište na raspolaganju su i brojne aktivnosti. Mogući je najam pedalina, a u blizini se nalaze i tereni za odbojku, košarku, tenis i nogomet. Osim toga, kod uvale Prapratno nalazi se i podvodno arheološko nalazište, koje poziva na ronjenje i jedinstvenu priliku za upoznavanje s čarima i ljepotama ronjenja te morskog ekosustava i pripadajuće bioraznolikosti, a posebice one zaštićene. Uvala Prapratno savršen je odabir za obitelji s djecom koje traže mir, ali i mogućnosti aktivnog provođenja odmora s prilagođenim sadržajima, kao i za neplivače, zahvaljujući plitkom moru.

Smještaj je moguće lako pronaći u privatnim smještajnim objektima, a za one avanturističkog duha uvala Prapratno krije i veliki auto kamp koji raspolaže s 250 mjesta s električnim priključcima i 3 moderna sanitarna čvora s toplom i hladnom vodom, pristupom WiFi-u uz doplatu, a moguće je iznajmiti i sef za čuvanje dragocjenosti.

 

Fun fact: Na plaži Prapratno čak i nakon 100 metara udaljenosti od obale moguće je dodirnuti pješčano tlo, a u blizini kampa postoji i nudistička plaža.

image
image

NEA-PONUDA

Nisu pronađene vijesti

Contact

Adresa

Telefon

E-pošta-web stranica

 

Search